Vers gewas achter excellent glas! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Productieve kwaliteit voor de hobbyist! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Voor de moestuin of orangerie Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Productieve kwaliteit voor de hobbyist! Bekijk hier meerdere mogelijkheden

Zorginstelling tuinkas

De tuinkas voor dagbesteding gebruiken
Een tuinkas is veelzijdig en kan op veel gebieden worden ingezet, wij zien dat er veel vraag is naar een tuinkas welke wordt gebruikt voor de dagbesteding van verschillende groepen zorgvragers. Hoe mooi is het als uw cliënten heerlijk in de tuinkas zaadjes kunnen zaaien, opkweken en uiteindelijk de oogst kunnen plukken. Kweken heeft een hele ontspannende werking en is fysiek binnen de kas niet zwaar. Met de tuinkas geeft u de zorgvragers een plek om tot rust te komen, om hun gedachten op nul te zetten en te genieten van dat moment. Iedereen wordt blij van de bloeiende planten, het is een beeld dat plezier teweeg brengt. Voor uw cliënten maar ook voor hun begeleiders. Het voordeel van kweken als dagbesteding is dat de zorgvragers in de frisse buitenlucht bezig zijn, zeker als de zon schijnt stimuleert het de aanmaak van vitamine D. Belangrijk voor het afweersysteem van de mens. Daarnaast is natuurlijk bewezen dat het ook de mens vrolijker maakt en dat is een belangrijke factor voor veel zorgvragers. Mensen met bijvoorbeeld dementie zullen veel uitdagende momenten kennen met gevoelens van eenzaamheid en misplaats zijn. Ook voor hen is het kweken in de tuinkas een vorm van tot rust komen.

Waar kunt u op letten voor een tuinkas bij uw zorginstelling?
Binnen ons assortiment bieden wij diverse tuinkassen, voor u als zorginstelling zijn er diverse belangrijke aspecten waaraan een tuinkas zou moeten voldoen. Omdat wij veel ervaring hebben met het plaatsen van tuinkassen bij zorginstellingen, weten wij waaraan de tuinkas in elk geval moet voldoen. De meest belangrijke factor is natuurlijk dat uw cliënten veilig kunnen kweken in hun tuinkas en dat vindt u bij ons terug in de vorm van veiligheidsglas. Alle ruiten worden standaard geleverd in 4mm veiligheidsglas. Zodat u ten alle tijden uit kan gaan van een veilige werkplek voor de zorgvragers en hun begeleiders. Deze veiligheid garanderen wij ook door een sterke constructie, onze kassen zijn van hoge kwaliteit en kunnen tientallen jaren mee. De kassen van ACD zijn voorzien van een stabiliteitsrapport en dragen een certificaat. Dit geeft u zekerheid op een tuinkas waar u zorgvragers jaren lang van kunnen genieten. Een ander belangrijk onderdeel is een verlaagde instap, binnen onze tuinkassen kunnen wij een nagenoeg drempelloze doorgang creëren. Al onze tuinkassen zijn rolstoel vriendelijk te maken, zij het door een verlaagde instap of juist een verbrede ingang. Eventuele oprijplaten hebben wij ook beschikbaar. Een ander leuk aspect van onze tuinkassen is dat ze in diverse kleuren leverbaar zijn, dit zorgt ervoor dat u ook een spetterende kleur kunt kiezen zodat de tuinkas meer een object wordt dan een tuinkas bij u op het terrein. Binnen de gehandicapte zorg is dit een optie die heel positief ontvangen wordt, deze groep zorgvragers zijn erg gevoelig voor kleurrijke objecten. Maak u terrein mooi speels door een echte kleuren knaller als tuinkas neer te zetten. Onze ACD kassen zijn bijna in elke RAL te leveren, de Janssens tuinkassen in zwart of groen. 

Wij hebben tevens veel extra accessoires binnen ons assortiment, van haakjes tot clipjes, werktafels en zaaibakken. U kunt alle kanten op. Een regenton is bijvoorbeeld ook een hele mooie toevoeging om de kwekers ecologisch om te laten gaan met het gebruik van water.

Montageteam
Wij begrijpen dat het heel druk is binnen een zorginstelling en dat tijd vaak beter besteed kan worden aan echte zorg dan het monteren van een tuinkas. Wij kunnen u op dit gebied volledig ontzorgen, binnen onze montage hebben wij diverse opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een standaard montage waarbij wij enkel de tuinkas monteren, in dit geval gaan wij er vanuit dat u de voorbereidingen doet. Wij kunnen echter ook de ondergrond voor u voorzien, zodat u geen omkijken heeft naar de montage van de tuinkas. In dit geval plaatsen wij de tuinkas op betonbanden. Hierdoor staat de tuinkas waterpas en goed gefundeerd. Het voordeel van de betonbanden is dat u geen kiervorming onder het funderingsprofiel heeft, dat ongedierte moeilijker de kas binnen komen en dat u tevens aan de binnenzijde vrij bent om te bepalen wat u met de ondergrond doet. zo kunt u aan de binnenzijde direct in de aarde kweken maar u kunt natuurlijk ook een combinatie maken van straatwerk en aarde. Wat wij ook veel zien gebeuren is dat uw zorgvragers meehelpen in de montage omdat zij dit leuk vinden. Ook hier hebben wij ervaring mee, onze monteurs hebben diverse malen de zorgvragers mee laten helpen met eenvoudige taken. Dit geeft een gevoel van voldoening bij de zorgvragers maar het brengt ook plezier met zich mee. Hoe leuk is het als ze later aan hun begeleiders kunnen vertellen wat ze hebben gepresteerd.


Offerte aanvraag

 • Zoek de tuinkas
  van uw voorkeur
 • Bel ons voor advies
 • Profiteer van uw
  scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Enkele voordelen van tuinkassensite

 • Complete
  tuinkas
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van een
  scherpe aanbieding