Vers gewas achter excellent glas! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Productieve kwaliteit voor de hobbyist! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Voor de moestuin of orangerie Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Productieve kwaliteit voor de hobbyist! Bekijk hier meerdere mogelijkheden

Veelgestelde vragen

Op deze pagina ziet u een overzicht met veelgestelde vragen. Deze veelgestelde vragen zijn zo duidelijk mogelijk beantwoord. In sommige gevallen blijven antwoorden nog onduidelijk. Wenst u een uitgebreid antwoord? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten via  085 - 760 70 90 of via info@buytenshuys.nl.

Hoe kan ik de tuinkas het beste laten behandelen?

Er zijn 2 mogelijkheden voor het behandelen van de tuinkas, namelijk poedercoaten en annodiseren. De keuze aan behandelingen is merkgebonden. Hieronder een beschrijving van beide behandelingsmethoden.

Poedercoating beschermt het aluminium tegen corrosie. De poedercoating bestaat uit polyester poeder met behulp van elektronische stroom is aangebracht. Poeder en aluminium hebben een tegengestelde lading waardoor het poeder zicht uitstekend aan het metaal hecht. Door het bakken van de profielen op 210 graden Celsius smelt de poeder. Het resultaat van deze behandeling is een duurzame laag die aluminium beschermd en een fraai uiterlijk geeft.

Anodiseren zorgt ervoor dat het aluminium praktisch geen kans heeft op corrosie. Anodiseren gebeurd in een bad met zuur, door het aluminium onder gelijk stroom te zetten werkt het metaal als anode (een vorm van elektrolyse), vandaar de naam anodiseren. Tijdens of na het aangroeien kunnen de poreuze kristallen met verschillende kleurstoffen gekleurd worden. De laatste stap in het anodiseren is het afdichten van de poreuze kristallen door stoom of kokend water.

Wat is het nut van een fundering?

Een fundering van de kas is van heel groot belang. De fundering beschermd namelijk de kas tegen alle mogelijke druk vanuit de grond. Denk hierbij aan grondwater dat opduwt door vorst of verzakkingen tijdens droge periodes. 

De tuinkassensite.nl raadt u een aluminium fundering aan, omdat deze fundering eenvoudig te plaatsen is. Voor het plaatsen van de aluminium fundering is geen voorbereidend werk nodig, u plaatst de kas rechtstreeks op de aarde. Verder maakt de aluminium fundering het mogelijk de tuinkas in een later stadium in zijn volledigheid te verplaatsen. Om de behandeling

Een andere reden is zodat de grond in de kas in verbinding staat met de grond buiten de kas. Hierdoor kunnen zouten en zuren gemakkelijker weggeleid worden uit de tuinkas. In het kort blijft de grond in de tuinkas van goede kwaliteit. 

Wat is het voordeel van veiligheidsglas?

Zoals de naam al zegt is veiligheidsglas veiliger voor omstanders van de kas. Veiligheidsglas is namelijk minmaal 5 tot maarliefst 7 maal sterker dan tuindersglas, dat in de meeste gevallen gebruikt word. In het geval dit hardere glas toch breekt, breekt het in duizenden relatief ongevaarlijke stukjes. 

Wat zijn de voordelen van polycarbonaat?

Doordat polycarbonaat in de meeste gevallen bestaat uit twee lagen kun je het klimaat gemakkelijker regelen en verkrijg je een betere isolatie: tot 40 % warmtebesparing t.o.v. enkel glas. Door de hogere isolatiewaarde krijg je een constantere temperatuur en een idealer klimaat, zodat voor de platen betere groeicondities gecreëerd worden. Bovendien worden de zonnestralen beter gefilterd. Polycarbonaat is eveneens veiliger en haast onbreekbaar in het geval van hagel, voetballen en spelende kinderen. Ook wordt glasbreuk vermeden bij het transport en de montage. Dankzij polycarbonaat verlengen we het seizoen nog eens met 4-tal weken doordat we vroeger kunnen starten en het seizoen iets verlengd wordt.

Hoe lang duurt het om een kas te monteren?

In geval u één persoon heeft om te helpen en het terrein ligt klaar, dan kan u heel gemakkelijk de kas opbouwen en uw plantjes verhuizen in 1 tot 2 dagen. De opbouw van de kas gebeurt trapsgewijs volgens een gedetailleerde montagehandleiding met tekeningen en tekst. Ziet u het niet zitten? Geen probleem, de tuinkassensite beschikt over een ervaren montageploeg. Vraag naar alle mogelijkheden bij één van de adviseurs.

Offerte aanvraag

 • Zoek de tuinkas
  van uw voorkeur
 • Bel ons voor advies
 • Profiteer van uw
  scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Enkele voordelen van tuinkassensite

 • Complete
  tuinkas
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van een
  scherpe aanbieding