Vers gewas achter excellent glas! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Productieve kwaliteit voor de hobbyist! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Voor de moestuin of orangerie Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Productieve kwaliteit voor de hobbyist! Bekijk hier meerdere mogelijkheden

Serres

Serres zijn uitstekend geschikt voor het gebruik bij huis en tuin. Een serre kan vele doelen hebben, zo zou u de serre kunnen gebruiken om te kweken en te genieten. Dankzij de serres kunt u al vroeg in het jaar uw eigen groente kweken. Uiteraard kunt u de serre ook inrichten met het oog op genieten. Dankzij een serre zou u al vroeg in het jaar buiten kunnen dineren.

Soorten serresSerre met opbergruimte

Serres zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er muurserres, serres met rechte wanden en serres met schuine wanden. Een serre kan veel verschillende doelen dienen. U kunt een serre gebruiken als relax ruimte, kweekserre of zelfs als vergaderzaal. Dankzij de vele toepasmogelijkheden van een serre kunt u het gehele jaar door genieten van de serre.

Een serre zou door de tuinkassensite voor u zelfs kunnen worden voorzien van een opbergruimte. In de opbergruimte van de serre kunt u bijvoorbeeld tuingereedschap of -meubelen opslaan. Hierdoor kunt u het maximale uit uw serre halen.

Glassoorten

Voor de wanden heeft u 3 keuzes. U kunt kiezen voor polycarbonaat, tuindersglas en veiligheidsglas. Iedere glassoort heeft zijn voor- en nadelen. Lees snel verder en leer meer.

Polycarbonaat

Polycarbonaat wordt geleverd in 2 lagen. Deze 2 lagen worden aan elkaar bevestigd door middel van tussen schotjes. Tussen de 2 lagen bevindt zich lucht, dankzij deze lucht zal de warmte beter worden vastgehouden in de serre. Hierdoor zijn de planten relatief goed beschermd tegen de koude maanden van het jaar. De platen laten echter relatief weinig licht door.

Tuindersglas

Tuindersglas laat tot 90% van de totale lichthoeveelheid door. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor het gebruik in een serre. Doordat het tuindersglas zoveel licht doorlaat is het uitstekend geschikt voor een serre waarin u wenst te kweken. Verder kunt u gemakkelijk de gewassen in de serre in de gaten houden.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een uitstekend laatste alternatief als beglazing van de serre. Veiligheidsglas deelt de belangrijkste eigenschappen met tuindersglas.  Echter heeft veiligheidsglas één groot voordeel. Veiligheidsglas is namelijk tot 7 maal sterker dan tuindersglas. In het geval het veiligheidsglas toch breekt, zal dit in kleine relatief ongevaarlijke stukjes gebeuren.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een compleet overzicht van alle serres.
Serres

Offerte aanvraag

 • Zoek de tuinkas
  van uw voorkeur
 • Bel ons voor advies
 • Profiteer van uw
  scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Enkele voordelen van tuinkassensite

 • Complete
  tuinkas
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van een
  scherpe aanbieding